Het belang van transparantie

Groene cosmetica

In Europa bestaat er geen wet die bepaalt welke ingrediënten natuurlijke cosmeticaproducten mogen bevatten. De term ‘natuurlijk’ mag dus in principe op ieder product worden gezet. Hoe herken je echte natuurcosmetica:
Er zijn in Europa diverse instanties die richtlijnen hebben opgesteld voor natuurlijke cosmetica. Waaronder het Duitse BDIH en het Europese NATRUE. Het complete assortiment van Dr. Hauschka Cosmetica is onderscheiden met het BDIH-keurmerk ‘Gecontroleerde natuurcosmetica’ en/of met het internationale keurmerk ‘NATRUE’. Zo maakt de NATRUE-standaard een verschil tussen:
• Natuurlijke cosmetica;
• natuurlijke cosmetica met een organisch gehalte van minstens 70%;
• en biologische cosmetica met een organisch gehalte van minstens 95%.

Onze ingrediënten: zo natuurzuiver mogelijk

Onze ingrediënten zijn grotendeels afkomstig van Demeter- of gecontroleerde biologisch-dynamische landbouw. Als een grondstof op de wereldmarkt nog niet verkrijgbaar is in biokwaliteit, brengen we zelf biologische landbouwprojecten op gang. In India hebben we bijvoorbeeld de organisatie Satvik bij de bio-certificering van ricinuslandbouwers ondersteund. Sindsdien kunnen we ricinusolie in biologische kwaliteit inkopen.
Je kunt er zeker van zijn dat onze producten vrij zijn van:
• synthetische geur- en kleurstoffen
• conserveringsmiddelen
• minerale oliën,
• parabenen
• siliconen en
• polyethyleenglycol (PEG).

Kwaliteit begint in de tuin

Onze recepturen zijn afhankelijk van de kwaliteit van natuurlijke ingrediënten. Kwaliteit begint bij ons in de tuin, met de zorgvuldigheid waarmee heilzame planten tot wasdom komen. In de Demeterlandbouw geven we zelfs meer aan de grond dan dat we eruithalen.
De ingrediënten verbinden zich in de cosmetica van Dr. Hauschka tot complexe samenstellingen, die meer zijn dan de som van hun bestanddelen. Door het ritmische bereidingsprocedé verkrijgen de ingrediënten hun unieke kwaliteit, die de eigen activiteit van de huid ondersteunt en stimuleert. Tijdens het ritmische bereidingsprocedé worden geselecteerde ingredienten verwerkt tot essences en olie-extracten worden bloodgesteld aan natuurlijke ritmes zoals licht/dondker, beweging/rust en warmte/koude.
Onze visie is immers; de huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Cosmetica dient deze krachten te ondersteunen door de huid te helpen om haar balans terug te vinden.